Tuesday, May 12, 2009

Actiunea.


# Actiunea, prin definitie, reprezinta luarea unei decizii si aplicarea ei pentru atingerea unui scop.

Acest concept, un instinct ghidat de constiinta prin exercitiu indelungat, la oameni, este responsabil pentru tot ce ni se intampla, simtim sau ne imaginam; constatare care toti ar fi trebuit sau trebuie sa il fi stiut deja.

Intrebare: Sa actionezi sau sa nu actiunezi?
Pareri impartite. Consecinte iremediabile.
Dar nu actionezi cand alegi intre cele doua optiuni? Ba da. Alegi si iei in considerare decizia pentru a iti intari convingerile legate de sine, pentru a iti crea un drum sau pentru a iti regandi pozitia in situatia data. Putem zice acum ca defapt conceptul gandirii este o actiune permanenta, tinzand sa continue si dupa limita infinitului. [Gandim tot timpul, chiar si in pauzele de gandire. Timpul este infinit sau 0.] Ganditul este un instinct, care la un moment dat devine automat aproape imposibil de oprit pentru ca prin actiunea de a gandi ajungem sa repetam actiunea ca sa remarcam cum am actiunat cu poate mai putin de o fractiune de secunda mai devreme. Fizic vorbind, in schimb, e mai usor sa actiunezi sau nu, uneori din indiferenta, alteori din teama. Si aici intervine actiunea de a gandi daca e mai bine sau nu sa actionezi. Un punct destul de greu pentru majoritate. Este un punct reprezentativ pentru inceputuri.
Actionam si numai singuri ne obligam. S-a mai zis ca omul este un mamifer care se ghideaza dupa instinct in orice.

Intrebare: Putem considera actiunea ca un bumerang?
Daca arunci un obiect ca cel numit mai sus, el o sa se intoarca la tine, fara dar si poate, daca este bine facut. Dar si actiunea este la fel si ar trebui ca raspunsul sa fie da, putem considera actiunea ca un bumerang.
Avand aceasta imagine in minte, ar trebui sa ne mult mai usor sa dezvoltam un control nebanuit asupra actiunilor care le facem. Avem sansa se ne gandim la consecinte intr-un mod mult mai natural, scapand de inca o grija. Iar daca te gandesti la consecinte nu inseamna ca trebuie sa analizezi orice si din asta, eventual, sa-ti faci un scop in viata. Legatura dintre analiza actiunilor si scop in viata este destul de simpla, dar nu se refera la un scop de care constient in orice clipa a zilei. Rezolvarea consta in limitele impuse de sine si observarea lucrurilor imporante si neimporante pentru individ.

Exista oamenii care observa o diferenta in timp, legata de actiuni. Categoria de oameni care sunt inzestrati cu o capacitate de a da frau liber gandirii; oameni care isi imagineaza viata in situatii diferite oricand si isi strofoaca mintea cu repuneri in situatii concrete, ale realului. Acesti oameni, reusesc sa faca si mai concreta ideea relativitatii timpului, in . Un om, situat la acest nivel, simte ca poate sa alerge si sa castige pentru un scurt timp o noua perspectiva. Daca ar avea un nume aceasta capabilitate, s-ar numi calatorie in timp?

Actiunile noastre nu sunt singurele existente si ciocnesc inevitabil.




Ce uimitor ca primele doua litere ale numelui artistului sunt chiar initialele tale, indiferent cum o iei.
Multumesc pentru griji. Era doar pe drum chiar lung.
 

Copilule | Design by iBloGraphics
brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates